John Miller - 12 - Sjef-van-Winkel-in-de-fabriek.jpg

De rijke historie van shirtmaker John Miller

Familiebedrijf Van Winkel Fashion: Shirtspecialist sinds 1949

In het zuiden van Nederland tussen Eindhoven en Weert ligt Budel, de thuisbasis van shirtmaker John Miller. Het merk werd in 1989 gelanceerd door shirtspecialist Van Winkel Fashion die al sinds 1949 is gevestigd in Budel.

Oprichter van het familiebedrijf Van Winkel Fashion, de heer Sjef van Winkel, stoorde zich altijd aan onverzorgde boorden aan zijn overhemden. Opkrullende boordpunten, slappe boorden en onhandige knopen waren hem een doorn in het oog. “Dat kan ik beter!”, moet hij gedacht hebben in 1949 toen hij het familiebedrijf Van Winkel Fashion heeft opgericht.

 

Geboorte van John Miller in 1989

In de jaren 50 produceerde Van Winkel Fashion voornamelijk voor het Nederlandse leger. Begin jaren 60 werden er duizenden overhemden per week gemaakt voor grote Nederlandse confectiehuizen zoals C&A en HIJ. In 1963 nam Van Winkel Fashion de grote stap om Ledûb te lanceren, een eerste eigen overhemdenmerk voor het hogere middensegment. In 1989 werd daar John Miller aan toegevoegd met overhemden voor het hogere segment.

Het merk John Miller is ontstaan vanuit het Van Winkel Fashion label Cotonissimo, dat garant stond voor luxe overhemden van doeken van 100% pure katoen geleverd door een Europese leverancier. In 1989 werd de naam John Miller geïntroduceerd met toevoeging van 'Original Cotonissimo'. Van het voorjaar van 1995 is de toevoeging weggelaten en werd de merknaam John Miller.