John Miller - 13 - Header.jpg

Eerlijke productie in de eigen Europese fabriek in Macedonië

In veel confectiefabrieken moeten de werkomstandigheden worden verbeterd. Kinderarbeid, lange werkdagen, lage lonen en onveilige werkomstandigheden komen geregeld voor. In onze eigen Europese fabriek bewijzen we het tegendeel en zorgen we voor eerlijke en veilige omstandigheden!

 

> 30 jaar intensieve samenwerking

Samenwerking gestart in de jaren 90. De fabriek is al 20 jaar in onze handen met dagelijkse controle en hulp en dankzij een gezamenlijke planning iedere dag voldoende werk voor alle medewerkers. 

 

201 tevreden medewerkers in 2017

Gemiddeld zijn de medewerkers 8 jaar in dienst. De gemiddelde leeftijd is 43 jaar. De jongste medewerker is 20 jaar vs de oudste 62 jaar. In onze fabriek vindt geen kinderarbeid plaats!

Werkdagen van 6,5 uur

Er wordt 6 dagen per week in 2 shifts van 6,5 uur gewerkt met een half uur pauze. 
Er worden opleidingen gegeven om medewerkers te laten doorgroeien. 

In de fabriek zijn eerlijke werkomstandigheden met marktconform salaris voor de medewerkers. 80 medewerkers zijn aangesloten bij een vakbond. Ze hebben 1 x per jaar een bespreking over hun rechten, plichten en het salaris. 
 

John Miller biedt een veilige, stabiele  en gezonde werkplek waar normen en waarden belangrijk zijn. Medewerkers hebben een eigen locker en kunnen in privacy naar het toilet.  Ieder jaar wordt geïnvesteerd in het machinepark waardoor deze modern en veilig blijft.  
 

Naast onze controles voert de Macedonische overheid regelmatig verplichte controles uit om de veiligheid van de medewerkers te waarborgen. 

Eerlijke productie, vakmanschap en kwaliteit zijn heel belangrijk voor John Miller

Dat zie je ook tijdens het productieproces van een John Miller overhemd. Bekijk de 360 graden video over het productieproces in onze Macedonische fabriek